21.03.2023 Tour 100.000

Datum události
Adresa
Hotel – Restaurant Tři Věžičky
588 11 Střítež u Jihlavy 11

Praktické tipy pro zdravá vemena bez antibiotik

V souladu se světovými trendy v chovu mléčného skotu jsme již v loňském roce spustili zcela nový progresivní projekt s názvem „Eurofarm Koncept 100 000“, kde číslovka 100 000 odkazuje na žádoucí výši PSB na úrovni stáda z kontroly užitkovosti. Chovatelská praxe, světové studie i výzkumy potvrzují, že chceme-li hovořit o zdravé mléčné žláze, neměla by být tato hodnota překročena. Dosažení a dlouhodobé udržení takových výsledků ovšem není samo sebou. Vyžaduje to rozsáhlé znalosti o všech faktorech, vlivech a jejich vzájemných vztazích, které mají dopad na zdraví vemene. Pro dosažení takového cíle je strategická, koncepční a systematická práce naprosto nezbytná!

Pro ty, kteří mají ambice zdravotní a ekonomické výsledky svého chovu posunout na novou, vyšší úroveň, jsme připravili sérii odborných pracovních setkání s evropskými veterinárními špičkami v oboru s názvem „Tour 100 000“. Po tomto úvodním modulu se bude každý následný díl více do hloubky a prakticky věnovat některé z oblastí, které souvisí přímo s dosažením a udržením vynikajícího zdraví vemene. Školící bloky budou zároveň určené jak pro chovatele s konvenčními, tak i robotizovanými dojírnami a stájemi.

Pro jednotlivé moduly byli vybráni přednášející z řad uznávaných expertů. Hlavní osobností, která bude provázet všemi díly vzdělávacího cyklu bude světově uznávaný specialista Prof. Dr. Volker Krömker, který se problematice zdraví dojných krav věnuje celý svůj profesní život jak v aktivní poradenské praxi u chovatelů, tak jako univerzitní profesor a výzkumný pracovník. Tímto bych vás ráda osobně přivítala na startu první etapy „Tour 100.000“

Jana Jelínková (Eurofarm systems s.r.o.)